Kerken voor 100% groene energie

Den Dolder/Rotterdam, 28 November 2011 /EZPress/ – Het inkoopcollectief Energie voor Kerken stapt in 2013 over op energieleverancier Greenchoice. Ruim 3.600 kerken en kloosters, circa tweederde van het totale aantal kerkelijke gebouwen in Nederland, brengen sinds 2006 de gas- en elektra-aansluitingen voor hun gebouwen onder in het collectief om zo de energie-inkoop in een zeer sterk schommelende markt goed geregeld te hebben en om te besparen op de marges van de energieleveranciers. Energie voor Kerken is een initiatief van het CIO-K (Commissie Kerkelijke Gebouwen van het Interkerkelijk Contact in Overheidszaken) in samenwerking met het energieadviesbureau Hellemans Consultancy.” Na zorgvuldig afwegen en scherp onderhandelen viel onze keuze op een nieuwe leverancier, Greenchoice”
Energie voor Kerken: ‘Regeren is vooruit zien, ook als het om energie-inkoop gaat. Daarom hielden de energiecommissie van het CIO-K en Hellemans Consultancy een offerteronde voor gas- en stroomlevering in 2013 en 2014. Daarbij keken we naar de prijs en naar kwalitatieve eisen en wensen zoals administratieve mogelijkheden en de beschikbaarheid van 100% groene energie. Na zorgvuldig afwegen en scherp onderhandelen viel onze keuze op een nieuwe leverancier, Greenchoice.’

‘De voordelen van aansluiting bij het collectief en daardoor bij Greenchoice zijn allereerst 100% groene stroom en gas en één factuur voor levering en transport. Ook een verzameljaarfactuur is mogelijk. Verder geldt in 2013 en 2014 bij Greenchoice een bijzonder lage marge op de kale handelsprijzen. Bovenaan staat de goede service: geen 0900-nummers maar persoonlijk contact via een vaste telefoonlijn,’ stelt Energie voor Kerken.

Van belang is ook dat er in dit collectief geen bandbreedtes op het totale volume zijn. Dat betekent dat de kerken niet met meerkosten worden geconfronteerd als zij meer of minder afnemen dan verwacht. Deze boetes zijn bij veel andere grote leveranciers standaard, om zich te beschermen tegen sterke fluctuaties in de te verwachten verkoopvolumes. Ook investeert Greenchoice per aangesloten kerk in een ‘ontwikkelpotje’ waarmee gezamenlijk met de kerken duurzame projecten worden opgestart zoals eigen zonnestroom, bespaarplannen etc.

Nieuwe deelnemers kunnen zich in 2012 al aanmelden.
Meer informatie is te vinden op http://www.energievoorkerken.nl/ 

Bron via EzPress

 

Oxxio - Nederlandse Energie Maatschappij  - Atoomstroom - E.On - Essent - EnergieDirect.nl - 2011