Klantgerichtheid energieleveranciers nog steeds ondermaats

Amsterdam, 09 November 2011 /EZPress/ – Nederlandse energieleveranciers lijken ondanks de vele klachten vanuit de overheid en consumentenorganisaties moeite te hebben het verbeteren van hun service richting klanten, zo blijkt uit een analyse van energie-ervaringenwebsite Energiereview.nl.

De klachten verschillen van verkeerde registraties tot regelrecht wanbeleid. Ene Hans klaagt over een van Nederlands grootste energieleveranciers: “Nadat we 3 keer schriftelijk en een stuk of tien keer telefonisch bezwaar hebben gemaakt, zijn we gewoon een incasso via GGN gestart om het onterecht in rekening gebracht bedrag te incasseren.”

Indien een energiemaatschappij tot inzicht komt dat er fouten zijn gemaakt, lijkt het terugontvangen van geld nog een groot probleem. Zo klaagt een klant dat een ten onrechte betaalde borgsom pas na 2 jaar met 3% rente zou worden teruggestort. De energieleverancier in kwestie eist van klanten echter een betalingstermijn van uiterlijk 14 dagen.

De kritiek gaat energieleveranciers niet in de koude kleren zitten. Een enkele energieleverancier probeert zijn imago op het internet op te krikken door eigenhandig positieve ervaringen op Energiereview.nl te plaatsen. Deze actie bevestigt echter de heersende opinie over energieleveranciers: De klantgerichtheid en transparantie is nog ver te zoeken.

Bron: Netoda & Bridge via EzPress.

Oxxio - Nederlandse Energie Maatschappij  - Atoomstroom - E.On - Essent - EnergieDirect.nl - 2011